top of page
Sjamanisme
Zweethut (Kruiden)
Sjamaanse Reis en drum cirkels
Groep Healing
Lichaamswerk/Alignment
Chakra Balancering

Ons doel is het voltooien van de Indiaanse profetie van de 7e generatie dat verklaart: “Een onthullende tijd zal komen wanneer het heilige vuur en de leer van de ouderen, nog voor  een holocaust hun volkeren overspoelden, in andere landen weer zal ontwaken, door volkeren van andere rassen en tongen en door afstammelingen van hun onderdrukkers”. Dit is de Zevende Generatie.

 

Sjamanisme is een pad waar wij bewust voor hebben gekozen om deel te nemen aan de “universele ontwakening”. Het is via sjamanisme dat we mensen begeleiden op hun spirituele pad, hun persoonlijke groei en individuele bewustwording.

 

Sjamanisme is een levens instelling, en zoals ieder andere discipline blijft het een concept tenzij het in de praktijk wordt omgezet. Het is via sjamanisme dat de verloren kennis en wijsheid van de inheemse culturen weer in de wereld wordt terug gebracht. Hierdoor ontdekken wij wat voor enorme hulpmiddelen beschikbaar voor ons zijn en hoe deze op praktisch niveau voor ons persoonlijke transformatie te gebruiken. Het ultieme doel is ons te bevrijden van al onze beperkingen en het leven te creëren zoals die bedoeld was te leven; terug te keren naar een staat van gelukzaligheid en vreugde, weer te verbinden met de kosmos en ons door Spirit hier op aarde te laten leiden.

 

Stel jezelf de vraag: “Is de buitenwereld die je ziet echt?” En zo ja, betekent dat dat jouw dromen dat niet zijn? Wat is de functie van dromen? Misschien zijn dromen wel het weefsel waar het leven van gemaakt is! Sjamanisme brengt ons verder dan ons al dagelijks bewustzijn om ons weer met onze spirituele erfenis te verbinden.

Sjamaanse Cirkel Retraite:

3 dagen met overnachting

De Inner Visions is een 3-daagse sjamanistische workshop die erop gericht is onze verborgen dromen en diepe verlangens te (her)ontdekken, en hoe we onze energie zo kunnen richten/gebruiken om die dromen en verlangens ook daadwerkelijk in ons leven te realiseren. Dit zullen we op een hele speelse manier doen d.m.v. allerlei leuke oefeningen die je tevens ook zullen ondersteunen om meer expressie te geven aan wie je werkelijk bent.
Wij willen er een fantatstisch weekend van maken waarin we veel plezier en lol beleven en volop zullen genieten van o.a. dans, de zweethut ceremonie en shamanic journey.

 

Zweethut

 

De Zweethut is een heilige plek om te bidden en te mediteren, om te leren, en een plek om te helen. Het is een gelegenheid om je vrees, angst, woede, jaloezie en al je negatieve gedachten los te laten en jezelf te reinigen.

 

De loge wordt gewoonlijk van wilgentakken gemaakt in de vorm van een koepel en met dekens, een dekzeil en/of dieren huiden bedekt om de hitte binnen te houden. De lavastenen worden enkele uren in een vuur verwarmd en daarna in een kuil in het midden van de hut geplaatst. Dan wordt er water op de rotsen gegoten waardoor er stoom ontstaat. Wij eren de 4 elementen en de 4 richtingen door 4 rondes te zweten; 4 keer worden er  stenen de loge binnen gebracht waardoor het steeds heter wordt.

 

Als je de hut in gaat is er niets dat je in je hart kunt verbergen en waarom je duidelijk moet zijn over de reden om aan een zweethut deel te nemen. De Zweethut is een plek waar je op de proef wordt gesteld, een plek om je angsten te overwinnen, om terugkeren in de baarmoeder en opnieuw geboren te worden.

 

Sjamaanse heling/Lichaamswerk

 

Shamaanse helingen zijn vanuit onze Westerse perspectief zeer ongewoon. Heling vanuit het oogpunt van de eenheemse culturen over de hele wereld moet in een andere context en paradigma begrepen worden. De meest geaccepteerde en herkenbare disciplines zijn o.a.: Acupunctuur, Shiatsu en Ayurveda en zij betrekken het hele lichaam, gedachten en geest als het om heling en ziekte (dis-ease= ongemak) gaat.

Bijna alle eenheemse culturen hebben hun eigen geloofsovertuigingen, waarden en bonafide heling methodes. Ik heb een vorm van lichaamswerk van mijn Hopi medicijn man geleerd die zelf zijn roepping beschouwdt als ‘traditioneel’ geneeswijze. Dat houdt o.a in: het behandelen met kruiden, lichaamswerk, zweethutten en rituelen die ik nergens anders ooit ben tegen gekomen op mijn zoektocht naar alternatieve genezingswijzen.

 

Het lichaamswerk dat ik aanbied helpt geblokkeerde energie in het lichaam weer op gang komen, dat je als een lichamelijke of emotionele pijn kan ervaren. Het bestaat uit o.a. het verwijderen van kraakbeen, opheffen van blokkades zodat gal en andere gifstoffen beter afgevoerd kunnen worden. Het lichaam is jouw tempel en heeft zijn eigen wezenlijke intelligentie. Als jouw lichaam overbelast raakt door gifstoffen en afvalstoffen die het niet meer kan afscheiden, als het komt te leiden door je onderdrukte emoties en/of overbelast raakt door je dagelijkse stress, begint de natuurlijke genezingskracht van het lichaam te stagneren. Ondanks dat je lichaam enorm veerkrachtig is leidt het op den duur tot vermoeidheid en uiteindelijk tot chronische aandoeningen. Lichaamswerk is daarom goed als preventieve gesondheidszorg.

 

Als heldervoelende blijf ik tijdens een sessie voortdurend ‘in tunen’ waar heling nodig is. Misschien heb je meer energie nodig, of kan je een heling gebruiken op fijnstoffelijke niveauen; In dat geval kan ik ook bepaalde kristallen gebruiken. De sessie sluit ik af met mijn persoonlijke “healing songs”, die de nodige helende frequenties versterken om de heling meer kracht te geven.

 

 

Medicijnnaam van Karlijne is Solàr (Vuur Godin).

Medicijnnaam van Robert Jayd is Goumuf Googang (Zwarte Spin).

bottom of page